vignetă Albania
Rate this post

Vehicule sub 3.5 T

Am nevoie de vignetă Albania?

În Albania, sistemul de taxare a traficului rutier prin intermediul vinieta a fost introdus în anul 2005. Scopul acestui sistem este de a finanța costurile de întreținere și îmbunătățire a drumurilor din țară.

În consecință, toți șoferii care circulă pe autostrada A1 din Albania sunt obligați să achiziționeze vinieta Albania înainte de a începe călătoria.

Sistemul de vinieta albanez nu impune costuri mari, iar prețurile pentru taxa de drum Albania sunt relativ mici, iar achiziționarea vinieta se realizează rapid și fără prea multe formalități.

Pe de altă parte, poți alege alternative de traseu unde nu va fi necesar să plătești absolut nimic, ceea ce reprezintă un avantaj considerabil pentru călătorii care doresc să evite taxarea pe autostrada A1.

Cum pot cumpăra vignetă Albania?

Vigneta Albania poate fi cumpărată de la punctele de vânzare autorizate, cum ar fi benzinăriile și oficiile poștale, de pe tot teritoriul țării. Aceasta poate fi achiziționată pentru o perioadă de timp de o zi, o săptămână, o lună sau un an, în funcție de nevoile tale.

Pe cei 129 km de autostradă din Albania, există o singură stație de taxare situată la aproximativ 30 km de granița cu Kosovo.

Acest lucru oferă călătorilor posibilitatea de a achiziționa vinieta Albania și pe parcursul autostrăzii, în cazul în care nu au reușit să o cumpere din timp. Astfel, pot evita să fie sancționați cu amenzi pentru lipsa vinieta atunci când circulă pe autostradă.

Cât costă vignetă Albania?

Prețul vigneta Albania variază în funcție de tipul de vehicul și de perioada pentru care este achiziționată. Este important de menționat că plata se efectuează în euro.

De-a lungul timpului, sistemul de vignetă a fost criticat de unii șoferi pentru că au considerat că este prea costisitor și pentru că nu au văzut îmbunătățiri semnificative în calitatea drumurilor din Albania. Cu toate acestea, guvernul albanez a argumentat că vigneta este necesară pentru a asigura fondurile necesare pentru întreținerea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere din țară.

Iată prețurile orientative pentru vigneta Albania, în funcție de tipul de vehicul cu greutate sub 3.5 T, în următorul tabel:

Clasa VehicululuiTipul vehicululuiValoare taxă în Euro
AMotociclete, scutere și vehicule cu trei roți2.5
B C DVehicule de pasageri (2 osii – 4 roți) Vehicule comerciale ușoare și microbuze (2 axe – 4 roti) cu o înălțime de până la 1,90 m Microbuze și mașini care trag remorci (2 axe – 4 roti)5
Vignetă Albania

Vehicule peste 3.5 T

Vignetă Albania pentru camioane

Sistemul de vignetă Albania nu este unul pretențios, din contră, este unul clasic și ușor de înțeles.

Autostrada pentru care este necesară achiziția vignetă Albania are o lungime totală de 139 km, însă plata taxei de drum aferente este obligatorie.

La fel ca pentru vehiculele ușoare, și șoferii vehiculelor cu masă maximă autorizată de peste 3.5 T pot cumpăra vigneta Albania de la benzinării și oficii poștale, pe tot teritoriul Albaniei.

În plus, dacă ajungi pe autostradă și ai uitat să cumperi înainte vigneta Albania, autoritățile albaneze au instalat o stație de taxare pe parcursul autostrăzii, la aproximativ 30 km de granița cu Kosovo. Astfel, poți alege să plătești vigneta Albania direct pe autostradă, dacă nu ai reușit să o achiziționezi înainte.

Cât costă vignetă Albania?

Prețul pentru vignetă Albania diferă în funcție de categoria vehiculului. În acest sens, iată care sunt prețurile pentru vehiculele de peste 3.5 T:

E FAutobuze (2 osii – 6 roți) Vehicule comerciale mici (2 osii – 6 roți) cu înălțimea de 1,90 m și 2,70 m11.25
GCamioane medii și autobuze grele (3 osii), inclusiv vehicule comerciale cu înălțimea de peste 2,70 m16.25
HCamion greu (4 axe și mai mult)22.5
Vignetă Albania

Aceasta poate fi achiziționată pentru o perioadă de timp de o zi, o săptămână, o lună sau un an, în funcție de nevoile tale.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *