vignetă Slovacia
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 3.5 T

Unde am nevoie de vignetă Slovacia?


În Slovacia, vigneta Slovacia se aplică pentru porțiuni specifice de autostrăzi sau drumuri expres. Indiferent de gabaritul vehiculului, șoferii de mașini mici, autocare și camioane care circulă pe aceste trasee trebuie să achite taxa corespunzătoare.

Practic, trebuie să achiziționezi vignetă Slovacia doar pentru anumite porțiuni de drum, și anume:

TraseuDistanță
D1 Dubná Skala – Turany17 km
D1 Ivachnová – Prešov, West143 km
D1 Prešov, Petrovany – Bidovce35 k
D2 Brodské (SK / CZ) – Bratislava, Lamač55 k
D2 Bratislava, Jarovce – Čunovo9 km
D3 Hričovské Podhradie – Žilina, Brodno13 km
Čadca, Bukov – Skalité21 km
D4 Jarovce (SK / AT) – Bratislava, Jarovce2 km
D4 Bratislava, South – Ivanka, West15.1 km
R1 Trnava – Ban. Bystrica, Kremnička158 km
R1A Nitra, West – Nitra, Kynek2 km
R2 Lovčica, Trubín – Žiar nad Hronom5 km
R2 Zvolen, West – Zvolen, Center3 km
R2 Zvolen, East – Kriváň18 km
R4 Košice, South – Milhosť14 km
 R6 Púchov, South – Dolné Kočkovce1 km
R7 Bratislava, South – Holice25.2 km

Vezi mai multe informații aici.

Vignetă Slovacia online

Ai opțiunea să achiziționezi foarte ușor vinieta Slovacia drum pentru autovehiculele de până în 3,5 tone, atât online, cât și fizic, la același preț. Cu toate acestea, achiziționarea vigneta Slovacia online este chiar mai simplă și mai comodă.

Cea mai simplă și rapidă modalitate de a cumpăra vinietă Slovacia online este prin intermediul aplicației Tollster. Descarci aplicația, selectezi țara, introduci datele vehiculului și plătești cu cardul bancar, direct în aplicație. Poți să achiziționezi viniete pentru mai multe țări sau pentru mai multe vehicule și pleci în călătorii fără probleme!

Pentru a cumpăra vinieta online sau e-vinietă pentru Slovacia, intră pe acest site, care este disponibil în 5 limbi, inclusiv engleză, pentru a-ți ușura procesul de plată.

Pașii pentru obținerea vignetă Slovacia sunt următorii:

  1. Accesezi secțiunea “e-vignette payment” pentru plata vigneta Slovacia online;
  2. Selectezi numărul de vehicule pentru care dorești vinietă;
  3. Alegi perioada pentru care dorești vinieta în Slovacia;
  4. Completezi data de la care să fie valabilă vinieta Slovacia (poți opta pentru reînnoire automată pentru vinieta pe 1 an) și numărul de înmatriculare al vehiculului;
  5. Introduci adresa de e-mail pentru a primi vinieta Slovacia și efectuezi plata prin card sau transfer bancar (dacă alegi și opțiunea mobilă, vei primi vinieta și acolo);
  6. Primești confirmarea prin e-mail – un PDF cu vinieta Slovacia pe care îl poți printa – și, opțional, un SMS pe mobil.
vignetă Slovacia

Vignetă Slovacia fizic

Poți achiziționa vinietă în Slovacia din benzinării, automatele din punctele de trecere a frontierei și punctele de vânzare selectate.

Identificarea locurilor fizice de unde poți cumpăra vinieta în Slovacia nu este dificilă. Cu toate acestea, după ce ai obținut vinieta, trebuie să acorzi atenție modului în care o utilizezi.

De ce? Deoarece vinieta cumpărată fizic trebuie aplicată pe parbriz. Este vorba despre un autocolant pe care trebuie să-l lipești într-un punct cât mai vizibil. De exemplu, un loc potrivit pentru vinieta în Slovacia ar putea fi în partea dreaptă sus a parbrizului. Asigurându-te că este amplasată corect, vei fi în conformitate cu cerințele legale și vei putea călători fără probleme.

Cât costă vignetă Slovacia?

Prețul pentru vignetă Slovacia depinde în funcție de categoria de vehicul și perioada selectată. Astfel, prețurile aferente sunt:

Vinietă Slovacia10 zile30 zile365 zile1 an
Cost sub 3,5 tone14.40 euro20.40 euro70.50 euro70.50 euro*

* este valabilă din data achiziționării și până în 31 ianuarie a anului următor

Amendă vignetă Slovacia

Dacă circuli cu autoturismul pe tronsoane de drum pe care este solicitată vignetă Slovacia și alegi să nu plătești taxa solicitată de autoritățile slovace, vei plăti o amendă de până la 500 EUR.

Îți recomandăm să fii atent la drumurile pe care circuli și să achiziționezi la nevoie vigneta Slovacia, pentru a nu avea surprize neplăcute în călătoria ta.

Vehicule peste 3.5 T

Cum plătesc vignetă Slovacia?

Camioanele au nevoie să instaleze aparatul de taxare omologat de autoritățile slovace, denumit OBU (unitate de bord), la bordul mașinii.

Pentru a-l obține, odată ajuns în Slovacia, trebuie să te îndrepți spre cea mai apropiată benzinărie sau punct de trecere a frontierei și să achiziționezi un OBU. Vei fi nevoit să plătești garanția de 50 de euro. Acest dispozitiv va fi montat la bordul vehiculului tău.

Odată instalat, OBU-ul va calcula taxa de drum corespunzătoare autoturismului tău în Slovacia. Pentru a avea o idee despre suma pe care o vei achita, poți efectua o simulare înainte de a călători.

vignetă Slovacia

Opțiuni de plată prin aparatul de taxare

Ai două opțiuni pentru plata taxei de drum în Slovacia: poți estima traseul pe care îl vei parcurge înainte și să achiziționezi o vigneta preplătită sau să plătești la final, când cunoști valoarea exactă.

Pentru varianta preplătită, trebuie să achiți o sumă minimă de 50 de euro. Dacă la final s-a dovedit că ai cheltuit mai puțin decât ai estimat inițial, vei primi restul în numerar dacă suma este mai mică de 100 de euro, sau pe card dacă depășește această sumă.

Calculul taxei de drum în Slovacia implică mai mulți factori precum categoria vehiculului, tipul drumului pe care circuli (autostradă, drum expres, drumuri de diferite categorii), distanța parcursă, numărul de axe și clasa de emisii.

Dacă ai doar tranzit prin Slovacia către altă destinație, poți achiziționa un tichet de tranzit valabil pe 18 tronsoane de drum, timp de 18 ore. Astfel, scapi de plata garanției pentru OBU și a taxei de drum preplătite de cel puțin 50 de euro.

Dacă dorești să afli mai multe despre costurile aferente vehiculelor de peste 3.5 tone, poți găsi informații suplimentare aici.

Amendă vignetă Slovacia

Dacă nu ai instalat aparatul OBU la bord sau acesta nu funcționează, ori nu ai plătit în loc un tichet de tranzit, riști o sancțiune între 1655 EUR și 2655 EUR.

Fii foarte atent și condu precaut, nu merită să riști o amendă.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *