vignetă Letonia
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 3.5 T

Vignetă Letonia gratuită

Avem o veste bună pentru tine, în Letonia, autoturismele și vehiculele mici nu sunt obligate să achiziționeze vigneta Letonia sau să plătească alte taxe de drum.

Asta înseamnă că poți circula fără griji pe drumurile din Letonia și te poți bucura de călătoria ta în această țară.

Chiar dacă nu e o țară foarte vizitată de Români, gratuitatea drumurilor este un avantaj considerabil.

vignetă Letonia

Am alte taxe de plătit?

Nu, nu trebuie să plătești nici o taxă dacă alegi să mergi cu vehiculul tău în Letonia. Atenție doar, vehiculul tău trebuie să aibă masa maximă autorizată de 3.5 tone, pentru a fi scutit de vignetă Letonia.

Așa că, poți porni la drum fără griji, iar dacă vrei să afli despre taxele de drum aferente altor țări din Europa, intră aici.

Vehicule peste 3.5 T

Cum cumpăr vignetă Letonia?

În Letonia, pentru vehiculele grele cu o greutate maximă autorizată de peste 3,5 tone, se impune utilizarea sistemului de vignete.

Dacă deții un astfel de vehicul, vei fi obligat să achiziționezi vigneta Letonia online. Procesul de achiziționare online este simplu și îți vom oferi toate informațiile necesare în continuare.

Cea mai simplă și rapidă modalitate de a cumpăra vinietă Letonia online este prin intermediul aplicației Tollster. Descarci aplicația, selectezi țara, introduci datele vehiculului și plătești cu cardul bancar, direct în aplicație. Poți să achiziționezi viniete pentru mai multe țări sau pentru mai multe vehicule și pleci în călătorii fără probleme!

O altă alternativă, este dată de următorii pași:

 1. Accesează platforma online pentru achiziționarea vignetei Letonia;
 2. Selectează opțiunea corespunzătoare vehiculului tău, precum și perioada de valabilitate dorită;
 3. Completează detaliile vehiculului, inclusiv numărul de înmatriculare și alte informații solicitate;
 4. Efectuează plata pentru vigneta Letonia folosind una dintre opțiunile de plată disponibile pe platforma online;
 5. După finalizarea plății, vei primi vigneta Letonia în format electronic;
 6. Păstrează confirmarea plății pe durata călătoriei tale;

Este important să verifici cu atenție informațiile furnizate de platforma de achiziționare online și să te asiguri că ai completat toate detaliile corect. Respectarea obligației de a achiziționa vigneta Letonia este esențială pentru a evita amenzi și pentru a călători în conformitate cu legislația în vigoare.

vignetă Letonia

Vignetă Letonia prin SMS

Procesul de achiziționare vignetă Letonia prin SMS este rapid și ușor de pus în practică, oferindu-ți o soluție practică chiar în momentul în care intri pe drumurile din Letonia.

Tot ce trebuie să faci este să trimiți un mesaj și vei primi confirmarea plății imediat, ceea ce îți permite să conduci liniștit, fără să îți faci griji cu privire la posibile amenzi.

Pentru a utiliza acest sistem, urmează pașii de mai jos:

 1. Creează-ți un cont aici;
 2. Introdu datele vehiculului tău;
 3. Adaugă numărul tău de telefon;
 4. Încarcă o sumă de bani în contul tău ca depozit;
 5. Oricând circuli pe drumurile Letoniei, trimite un SMS conform instrucțiunilor și vei putea circula liniștit pe drumuri;

Cât costă vignetă Letonia?

Taxa pentru vigneta Letonia se calculează individual pentru fiecare vehicul cu o greutate de peste 3,5 tone, în funcție de următoarele criterii:

 1. Greutatea totală maximă autorizată (GMA) a vehiculului – aceasta reprezintă greutatea maximă permisă a vehiculului, inclusiv încărcătura.
 2. Numărul de axe al vehiculului – taxele de vignetă pot varia în funcție de numărul de axe al vehiculului, deoarece acest aspect reflectă nivelul de impact al vehiculului asupra infrastructurii rutiere.
 3. Nivelul de emisii – taxa de vigneta poate fi influențată și de nivelul de emisii al vehiculului, conform standardelor de emisii stabilite de autoritățile letone.

Toate detaliile privind prețurile le găsești aici. Astfel, vei putea să îți calculezi aproximativ costurile călătoriei tale, pentru a fi pregătit din timp.

Pot folosi un aparat de taxare?

Letonia nu dispune de un aparat de taxare, așa că va trebui să alegi fie opțiunea de plată online, fie opțiunea de plată prin SMS.

Acest lucru nu trebuie să îți facă probleme, pentru că modalitățile de plată vignetă Letonia sunt accesibile și ușor de implementat.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *