vignetă norvegia
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 3.5 T

vignetă norvegia

Vignetă Norvegia online

Plata fizică a taxei de drum Norvegia constă în așteptarea la cozile de taxare de pe drumurile aferente. Astfel, e mult mai rapid și mai ușor să alegi varianta de vignetă Norvegia online.

Un avantaj major pentru șoferii care circulă în Norvegia este posibilitatea de a-și înregistra mașina în avans, înainte de a călători. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință prin intermediul acestui site, care permite înregistrarea vehiculului și plățile necesare pentru vignetă sau taxele de drum.

Înregistrarea în avans oferă numeroase beneficii, precum economisirea timpului la stațiile de taxare, evitarea cozilor și a întârzierilor, precum și asigurarea că toate plățile necesare sunt efectuate în mod corect și transparent. Astfel, șoferii pot călători mai confortabil și fără griji în timpul deplasării lor în Norvegia.

Cât costă vignetă Norvegia?

Prețurile orientative pentru vignetă Norvegia sunt:

Alte taxe de drum

Pentru a circula pe podurile și tunelurile din Norvegia, vei fi nevoit să achiți anumite taxe, după cum urmează pentru vehiculele de sub 3.5 T:

tunel/podMotocicleteMașini de până la 3,5 tone
Tunelul fiordului Osloeste gratuit50 de coroane daneze
tunelul atlantic68 kr102 kr
Tunelul Finnoyeste gratuit150 kr
Langlettoeste gratuit34 kr
Hallingporteneste gratuit70 kr
Halsnøysambandeteste gratuit100 DKK
Pachetul Harstadeste gratuit12 kr
Jondalstunneleneste gratuit100 DKK
Conexiunea Ryaeste gratuit100 DKK
Conexiunea Teste gratuit30 kr
Hålogalandsbruaeste gratuit43 kr
Hardangerbruaeste gratuit150 kr
Conexiune la Crow Islandeste gratuit25 kr
Swinesundeste gratuit20 kr
Sikkilvsbruaeste gratuit37 kr
Vignetă Norvegia

Amendă vignetă Norvegia

În Norvegia, toți șoferii, indiferent dacă sunt localnici sau turiști, sunt obligați să achite taxele de drum aferente (vignetă Norvegia). Aceste taxe sunt valabile pentru toți participanții la trafic și sunt necesare pentru a circula pe autostrăzi și drumurile naționale.

Norvegia dispune de peste 190 de stații de verificare a plății taxelor de drum, așa că asigură-te că faci plata în timp util. Amenda pentru neprezentarea platării poate ajunge să depășească 800 de euro.

Vehicule peste 3.5 T

vignetă norvegia

Aparat de taxare vignetă Norvegia

Echipamentul special de bord, cunoscut sub denumirea de “Autopass” în Norvegia, este obligatoriu pentru vehiculele cu masă maximă autorizată de peste 3,5 tone. Acest dispozitiv facilitează tranzitul la stațiile de taxare, deoarece permite efectuarea plății automate prin simpla scanare a camerei.

Un alt avantaj important al echipamentului Autopass este acordarea unor reduceri considerabile la taxele de drum în Norvegia. Astfel, transportatorii pot beneficia de tarife mai mici în comparație cu plata taxelor în numerar sau cu cardul. În plus, utilizarea echipamentului Autopass asigură o experiență mai eficientă și mai rapidă la stațiile de taxare, contribuind la economisirea de timp și bani.

Pentru a deține acest aparat de taxare pentru vignetă Norvegia, vei avea nevoie să închei un parteneriat cu unul dintre operatorii norvegieni și să plătești un depozit de 200 kr. Ulterior, dispozitivul îți va fi livrat prin poștă.

Pentru a afla mai multe informații despre aparatul de bord AutoPass, intră pe acest site.

Alte taxe de drum

Pentru vehiculele de peste 3.5 T, taxele aferente podurilor și tunelurilor din Norvegia sunt:

tunel/podVehicule de peste 3,5 tone
Tunelul fiordului Oslo125 kr
tunelul atlantic475 kr
Tunelul Finnoy590 kr
Langletto68 kr
Hallingporten175 kr
Halsnøysambandet320 kr
Pachetul Harstad24 kr
Jondalstunnelen200 kr
Conexiunea Rya100 DKK
Conexiunea T60 kr
Hålogalandsbrua129 kr
Hardangerbrua600 kr
Conexiune la Crow Island50 de coroane daneze
Swinesund100 DKK
Sikkilvsbrua111 kr

Amendă vignetă Norvegia

În Norvegia, toți participanții la trafic, inclusiv turiștii, sunt obligați să achite taxele de drum aferente (vignetă Norvegia). Există peste 190 de stații de verificare a plății taxelor de drum în țară.

Este esențial să te asiguri că plătești taxele înainte de a circula pe drumurile norvegiene pentru a evita amenzi. Sancțiunile pot ajunge până la 800 de euro, iar în cazul transportatorilor care nu au echipamentul de bord instalat, amenzile pot fi chiar dublate.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *