vignetă Luxemburg
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 12 T

Unul dintre avantajele remarcabile ale circulației în Luxemburg cu un autoturism mic este faptul că nu este necesară achiziționarea vignetă Luxemburg sau a altor taxe de drum. Astfel, poți circula gratuit pe drumurile și autostrăzile din țară cu mașina ta.

Această lipsă a taxelor de drum în Luxemburg este considerată un beneficiu semnificativ pentru călători, deoarece elimină costurile suplimentare și bătăile de cap legate de achiziționarea vignetelor online sau fizic. Astfel, poți explora Luxemburgul în voie, fără să-ți faci griji în privința plăților pentru circulație pe drumurile țării.

vignetă Luxemburg

Vehicule peste 12 T

Vignetă Luxemburg camioane

Dacă conduci un vehicul greu cu o greutate de 12 tone sau mai mult pe drumurile și autostrăzile din Luxemburg, vei fi obligat să achiziționezi vignetă Luxemburg, cunoscută și sub numele de Eurovinietă. Această taxă poate fi achiziționată online, oferindu-ți acces la circulația pe rețeaua de drumuri din țară.

Este important de menționat că există o excepție de la taxarea vignetă Luxemburg pentru mijloacele de transport persoane încadrate în greutatea de 12 tone, cum ar fi autocarele și autobuzele. Aceste vehicule nu sunt supuse achiziționării vinietei pentru a putea circula în Luxemburg.

Dacă ai nevoie de informații suplimentare despre cum poți achiziționa vignetă Luxemburg, continuă să citești acest articol pentru a afla tot ce trebuie să știi despre procesul de achiziționare a vinietei și regulile de circulație în Luxemburg.

Vignetă Luxemburg online

Pentru a achiziționa rapid și ușor vignetă Luxemburg, poți opta pentru metoda online disponibilă pe eurovignette.eu. Acest proces este extrem de simplu, iar timpul de achiziționare este foarte scurt.

Înainte de a completa informațiile pe site, asigură-te că ai la îndemână următoarele date:

  • țara în care este înmatriculat vehiculul tău;
  • numărul de înmatriculare, așa cum apare în certificatul de înmatriculare, inclusiv toate spațiile;
  • numărul de osii al vehiculului;
  • clasa de poluare a autovehiculului.

Poți alege perioada de valabilitate a vinietei, având opțiunea de a alege între minim o zi și maxim un an.

Este important să fii atent și să primești confirmarea plății pentru vignetă Luxemburg, pentru a te asigura că plata a fost înregistrată corect și pentru a evita orice probleme ulterioare.

Reține că plata se efectuează în euro, așa că asigură-te că ai disponibilitatea necesară pentru achiziționarea vinietei.

Vignetă Luxemburg fizic

Dacă nu ai avut timp să achiziționezi vignetă Luxemburg online sau preferi să o plătești fizic, poți face acest lucru la intrarea în țară, de la punctele special amenajate în vamă.

Un avantaj important al acestei opțiuni este că poți achiziționa vigneta direct la intrarea în țară, fără să fie nevoie să o cumperi online sau să te informezi din timp cu privire la taxele aplicate în Luxemburg.

Totuși, este recomandat să te informezi din timp cu privire la taxele de drum pe care le ai de plătit pentru fiecare țară în care urmează să circuli, astfel încât să eviți orice neplăceri sau probleme pe drum.

Lista cu toate punctele de vânzare disponibile în Luxemburg o poți găsi aici, pentru a putea face achiziția vinieta direct de la fața locului.

vignetă Luxemburg

Cât costă vignetă Luxemburg?

osturile pentru achiziționarea vignetei Luxemburg variază în funcție de mai multe criterii, printre care se numără:

  1. Numărul de osii al vehiculului;
  2. Perioada de valabilitate a vignetei;
  3. Clasa de poluare a autovehiculului.

Prețurile pentru vigneta Luxemburg pot fi diferite pentru diferite tipuri de vehicule, iar valabilitatea poate fi pentru o zi, o săptămână, o lună sau chiar un an.

De exemplu, pentru autovehiculele EURO 0 cu 4 osii, prețul pentru o vigneta cu valabilitate de o lună este de 62 Euro.

Pentru valabilitatea de un an, prețurile încep de la 750 Euro pentru autovehiculele cu EURO 6, cu 1-3 osii, și pot ajunge până la 2400 Euro pentru autovehiculele cu EURO 0 și cel puțin 4 osii.

Pentru o vigneta cu valabilitate între una și 3 zile, prețul este de 12 euro pentru orice tip de vehicul.

În cazul în care ai un traseu dus-întors prin Luxemburg, trebuie să fii atent la perioada pentru care achiziționezi vigneta, astfel încât să acoperi întreaga călătorie în țară.

După ce achiziționezi vignetă Luxemburg, mașina ta va fi înregistrată într-o bază de date electronică pe întreaga perioadă de valabilitate pe care ai ales-o.

Vigneta Luxemburg poate fi cumpărată pentru o perioadă de valabilitate de cel puțin o zi și până la un an. Poți achiziționa vinieta în orice moment înainte de a porni la drum.

Un aspect important de luat în considerare este că vigneta Luxemburg nu poate fi cumpărată retroactiv. Prin urmare, trebuie să te asiguri că ai achiziționat vinieta înainte de a intra pe drumurile și autostrăzile din Luxemburg pentru a evita sancțiuni și amenzile.

Amendă vignetă Luxemburg

În Luxemburg, amenda pentru neplata vignetă Luxemburg trebuie plătită pe loc în cazul în care autoritățile constată că autovehiculul circulă fără a fi dotat cu vigneta valabilă.

Pentru a verifica respectarea obligației de a avea vinieta, autoritățile utilizează camere mobile de pe teren și efectuează verificări pe drumurile și autostrăzile din țară. De asemenea, poliția poate efectua controale regulate pentru a asigura respectarea prevederilor legale privind taxa de drum.

Este important ca șoferii care circulă în Luxemburg să se asigure că au achiziționat vinieta corespunzătoare pentru vehiculul lor și că aceasta este valabilă pentru perioada de timp în care urmează să circule pe drumurile din țară, pentru a evita amenzile și eventualele probleme.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *