vignetă Lituania
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 3.5 T

Dacă ești turist în Lituania și circuli cu un autovehicul personal (inclusiv autoturismele), nu vei fi supus plății vigneta Lituania sau altor taxe de drum. Aceasta este o veste bună pentru călătorii, deoarece poți explora frumusețea țării fără să-ți faci griji în privința taxelor de drum.

Dacă vrei să achiziționezi viniete pentru alte țări din Europa, descarcă gratuit aplicația Tollster! Vei rămâne constant informat despre taxele de drum din toate țările europene și îți cumperi rapid și ușor viniete în 14 țări din Europa. Descarcă acum Tollster și călătorește fără griji!

Vehicule peste 3.5 T

Vignetă Lituania pentru camioane

Lituania solicită plata vigneta Lituania pentru autovehiculele grele, inclusiv cele din categoria N1 (vehicule din categoria N având o masă maximă care nu depășește 3,5 tone) și categoria M2 (vehicule din categoria M, având mai mult de opt locuri așezate în plus față de locul așezat al conducătorului auto și care au o masă maximă care nu depășește 5 tone).

Dacă desfășori activități de transport de mărfuri sau persoane în Lituania, este important să achiziționezi vigneta Lituania pentru a fi în regulă cu cerințele legale. Acesta este un aspect esențial pentru a evita sancțiuni și pentru a călători fără probleme pe drumurile din Lituania.

vignetă Lituania

Vignetă Lituania online

Pentru a achiziționa rapid vignetă Lituania online, poți utiliza aplicația Tollster, care îți oferă o soluție convenabilă în doar 4 pași simpli:

  1. Descarci gratuit aplicația pe dispozitivul tău;
  2. Selectezi țara pentru care dorești să cumperi vinieta – în acest caz, vignetă Lituania;
  3. Completezi datele vehiculului și datele de facturare;
  4. Plătești rapid cu cardul prin intermediul aplicației.

Datele tale vor rămâne salvate în aplicație pentru achiziții viitoare, iar tu vei putea verifica în orice moment statusul vinietei și vei primi notificări înainte de expirarea acesteia. Astfel, vei putea călători fără griji pe drumurile din Lituania.

Mai mult decât atât, aplicația Tollster este utilă pentru alte 14 țări din Europa, permițându-ți să scapi de toate grijile aferente taxelor de drum în călătoriile tale. Pornește de acasă informat și achiziționează rapid toate vignetelor de care ai nevoie pe parcursul călătoriei tale cu Tollster!

vignetă Lituania

Vignetă Lituania fizic

Dacă dorești să achiziționezi vinieta Lituania direct din țară, poți găsi puncte de vânzare special marcate și indicate în diverse locații, precum:

  • Statoil
  • Lukoil
  • Baltic Petroleum
  • ORLEN Lietuva
  • Stațiile de benzină EMSI
  • Punctele de frontieră

Deci, chiar dacă nu ai reușit să o cumperi online, poți fi fără griji și odată ce ajungi în Lituania, vei putea achiziționa vinieta fără probleme din aceste puncte de vânzare disponibile pe teritoriul țării.

Cât costă vignetă Lituania?

Prețul vinietei Lituania variază în funcție de două criterii importante: categoria vehiculului și numărul de kilometri parcurși pe tronsonul de drum. În cazul în care vehiculul circulă pe drumurile unde este necesară o vinietă, aceasta trebuie achiziționată pentru a fi în regulă cu legislația. Drumurile pentru care este obligatorie vinieta sunt marcate cu semnul “Mautstraße”.

Costurile pentru vinieta Lituania pentru categoriile de vehicule N1 și M2 sunt următoarele: (prețurile sunt estimate în euro):

vehicul1 zi7 zile1 lună1 an
  6 €14 €28 €304 €

Amendă vignetă Lituania

Este important să reții că în Lituania, autoritățile efectuează controale pentru a verifica dacă autovehiculele au achiziționat vinieta corespunzătoare pentru a circula pe drumurile unde este necesară. Dacă omiți să achiziționezi vignetă Lituania, poți primi o amendă considerabilă.

Amenda pentru lipsa vinietei pe drumurile din Lituania pentru vehiculele grele din categoria M2 și N1 poate varia între 170 euro și 350 euro. Este esențial să te asiguri că deții vinietă valabilă pentru a evita astfel de penalizări și pentru a călători în legalitate pe drumurile din Lituania.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *