vignetă Germania
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 7.5 T

Unul dintre avantajele semnificative ale Germaniei este faptul că, dacă călătorești cu mașina ta personală sau cu un vehicul sub 7.5 T, nu este nevoie să cumperi o vignetă Germania, deoarece circulația pe drumurile germane este gratuită pentru autoturisme.

Dacă ești turist și conduci propriul autovehicul în Germania, poți să te bucuri de circulația fără stres și de economisirea banilor pe vignetă sau alte taxe de drum.

vignetă Germania

Vehicule peste 7.5 T

Harta vignetă Germania

În Germania, se percepe o taxă de drum pentru vehiculele grele cu o greutate de cel puțin 7,5 tone. Această taxă se aplică pe toate autostrăzile, inclusiv benzinării și parcări, precum și pe drumurile federale și unele drumuri din localități, care fac parte dintr-o rețea de drumuri extinsă de peste 51.000 km.

Pentru a vedea harta drumurilor care sunt supuse taxării și a afla mai multe detalii despre sistemul de plată și tarife, poți intra aici.

Această vigneta Germania poate fi achitată atât online, prin intermediul unui sistem electronic, cât și fizic, la punctele de vânzare autorizate. Prin aceste modalități de plată, șoferii se pot asigura că vehiculele lor sunt în regulă și pot circula fără probleme pe drumurile din Germania, respectând legislația privind taxele de drum pentru camioane.

Vignetă Germania online

Pentru a achiziționa vignetă Germania online, trebuie să îți creezi un cont în cadrul site-ului oficial al autorităților din Germania.

Astfel, poți plăti în avans vigneta Germania cu o conectare de cel mult 24 de ore înainte de utilizarea autostrăzilor. Pentru această plată online, poți utiliza un card de credit sau un card de combustibil, ambele fiind modalități rapide și convenabile.

Tot aici, ai și alte opțiuni disponibile de plată, cum ar fi transferul bancar, debit direct prin intermediul serviciului toll collect, sau utilizarea cardurilor bancare sau de flotă.

Mare atenție: plata se face în euro!

Prin aceste variante de plată, poți fi sigur că ești în regulă și poți circula pe autostrăzile din Germania fără probleme, evitând amenzile.

vignetă Germania

Vignetă Germania fizic

Există două opțiuni pentru plata fizică a taxei pentru utilizarea autostrăzilor din Germania: prin intermediul unei cărți de plată a maut-ului sau prin intermediul unui dispozitiv de plată portabil (Pkw-Maut).

Cărțile de plată a maut-ului sunt disponibile în mai multe variante, în funcție de tipul de vehicul pe care îl deții și de durata de valabilitate dorită. Aceste cărți pot fi achiziționate de la punctele de vânzare ale maut-ului sau online, prin intermediul site-ului oficial al maut-ului. După ce ai cumpărat o carte de plată a maut-ului, trebuie să o atașezi pe parbrizul vehiculului și să o activezi înainte de a utiliza autostrăzile.

Dispozitivele de plată portabile (Pkw-Maut) sunt disponibile pentru toate tipurile de vehicule și pot fi achiziționate de la punctele de vânzare ale maut-ului sau online. Aceste dispozitive trebuie atașate pe parbrizul vehiculului și trebuie activate înainte de a utiliza autostrăzile. Plățile se efectuează prin intermediul unei cărți de credit sau a unui cont bancar asociat dispozitivului. Ambele opțiuni oferă un mod convenabil și eficient de a plăti taxa pentru utilizarea autostrăzilor în Germania.

Aici găsești o listă completă a terminalelor pentru plata vignetă Germania.

Cât costă vignetă Germania?

Prețul pentru vignetă Germania diferă în funcție de categoria de vehicul, costurile pentru infrastructura autostrăzii, normal de poluare și cotă-parte pentru poluarea fonică.

Pentru a afla o listă completă de prețuri, accesează acest link.

Amendă vignetă Germania

Dacă nu plătești taxa aferentă vignetă Germania și ești transportator, vei fi supus unei sancțiuni cu o sumă considerabilă, care poate ajunge până la 20.000 euro.

Este esențial să fii bine informat și să plătești în mod corespunzător taxele de drum în fiecare țară pe care o traversezi, pentru a evita eventualele penalizări sau probleme legale. Recomandăm să te informezi din timp cu privire la cerințele și taxele specifice pentru fiecare țară și să plănuiești cu atenție traseul pentru o călătorie fără stres și în conformitate cu legislația în vigoare.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *