vignetă Danemarca
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 12 T

Unul dintre marile avantaje ale circulației în Danemarca este faptul că autoturismele și autovehiculele mici sunt scutite de plata vigneta Danemarca. Astfel, poți circula fără probleme pe drumurile din Danemarca și te poți bucura de tranzit fără stresul plăților de drum.

Totuși, este important să acorzi o atenție sporită taxei de drum impusă în cazul utilizării podurilor din Danemarca. Aceste taxe sunt aplicate separat și trebuie achitate pentru a traversa anumite poduri din țară.

vignetă Danemarca

Taxe poduri Danemarca

arifele pentru utilizarea Podului Øresund și Podului Storebælt variază în funcție de categoria de vehicul pe care o deții.

Aceste poduri folosesc un sistem de plată închis, ceea ce înseamnă că vei fi nevoit să achiziționezi taxa corespunzătoare vehiculului tău la intrarea pe pod.

Pentru a afla cu exactitate taxa pe care o vei plăti, poți accesa calculatorul oficial pentru Podul Storebælt aici.

Podul Øresund este cel mai lung pod rutier-feroviar din Europa și leagă Danemarca de Suedia, având o lungime de 16 km și unind două orașe din două țări diferite. Informații cu privire la prețurile pentru acest pod pot fi găsite aici.

Vehicule peste 12 T

Rețea de drumuri în Danemarca

Danemarca are o extinsă rețea de taxe de drumuri, care este monitorizată de camere mobile și inspectorii de teren.

Rețeaua de autostrăzi are o lungime de aproximativ 1000 km, iar obligativitatea plății Eurovinietei, destinată pentru taxa autostradă Danemarca, se aplică doar vehiculelor grele cu o masă maximă autorizată de peste 12 tone.

În cazul podurilor din Danemarca, cum ar fi Podul Øresund cu o lungime de 7,85 km și Podul Storebælt cu o lungime de 18 km, taxele corespunzătoare se plătesc la intrarea pe tronsonul de drum pentru toți conducătorii de vehicule participanți la trafic.

În situația în care nu se efectuează plata taxelor aferente, se emite un aviz de penalizare și o amendă ce trebuie achitată pe loc în cazul unui control.

Vignetă Danemarca

În cazul autovehiculelor grele cu o masă de peste 12 tone, va trebui să achiziționezi vignetă Danemarca.

Un avantaj este că vinieta Danemarca este electronică, deci nu trebuie să o lipești tradițional pe parbriz.

Totuși, trebuie să fii atent, pentru că în cazul podurilor din Danemarca, cum ar fi Podul Øresund și Podul Storebælt, se aplică și taxe de drum care nu sunt incluse în plata Eurovinietei.

Îți voi explica cum poți achiziționa vinieta Danemarca online și care este prețul acesteia, dar și cum poți plăti taxele pentru utilizarea podurilor.

vignetă Danemarca

Cât costă vignetă Danemarca?

Poți alege valabilitatea vinieta Danemarca pentru o perioadă între minim o zi și maxim un an.

Prețul vinieta diferă în funcție de următoarele aspecte:

  1. Numărul de osii al vehiculului
  2. Perioada de valabilitate
  3. Clasa de poluare a vehiculului

Pentru vinieta Danemarca cu valabilitate de o zi, indiferent de caracteristicile vehiculului, tariful este de 12 euro.

În cazul achiziționării vinieta pentru o lună, prețurile încep de la 75 Euro pentru vehiculele EURO 0 cu 1-3 osii și 235 Euro pentru vehiculele EURO 0 cu 4 osii, iar acestea pot ajunge până la 140 Euro pentru vehiculele EURO 6 cu 1-3 osii.

Pentru a vedea lista completă a prețurilor pentru vehiculele grele, intră aici.

Vignetă Danemarca online

Pentru a achiziționa vinieta Danemarca, trebuie să completezi următoarele informații:

  1. Țara în care ai vehiculul înmatriculat.
  2. Numărul de înmatriculare, exact ca în certificatul de înmatriculare, cu toate spațiile incluse.
  3. Numărul de osii al vehiculului.
  4. Norma de poluare a autovehiculului.

După efectuarea plății, care se face în Euro, este esențial să verifici cu atenție confirmarea plății online a vinieta Danemarca pentru a te asigura că mașina ta a fost înregistrată în baza de date corectă și că nu vei întâmpina nicio problemă pe drumurile din Danemarca.

Cea mai rapidă modalitate de plată online pentru vignetă Danemarca este prin intermediul aplicației Tollster, prin care poți plăti vinietele pentru 15 țări europene. Descarci aplicația, completezi datele vinietei și realizezi plata rapid, cu cardul bancare. Totul se face direct în aplicație, iar vigneta Danemarca rămâne salvată ca să poți verifica oricând perioada de valabilitate.

Taxe poduri Danemarca

Tarifele pentru Podul Øresund și Podul Storebælt variază în funcție de categoria de vehicul pe care o deții.

Sistemul de plată al acestor poduri este unul închis, ceea ce înseamnă că va trebui să achiziționezi taxa aferentă vehiculului tău la intrarea pe fiecare pod în parte.

Pentru a afla cu exactitate suma pe care va trebui să o plătești, poți accesa calculatorul oficial pentru Podul Storebælt.

Podul Øresund, fiind cel mai lung pod rutier feroviar din Europa, conectează Danemarca cu Suedia pe o distanță de 16 km, unind astfel două orașe din două țări diferite. Prețurile pentru trecerea peste acest pod pot fi găsite aici.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *