vignetă Olanda
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 12 T

Vignetă Olanda

Dacă alegi Olanda ca destinație turistică și circuli cu autoturismul tău, vei avea un mare avantaj, deoarece nu trebuie să plătești vignetă Olanda. Asta înseamnă că poți circula pe drumurile publice, autostrăzi și drumurile expres din Olanda în mod complet gratuit.

Există totuși două excepții: tunelul Dordtse Kill și tunelul Westerschelde, pentru care se aplică taxe de drum. Vom oferi mai multe detalii despre aceste taxe în continuare.

În general, circulația cu mașina ta în Olanda este ușoară și lipsită de stres legat de achiziționarea vinietei sau a altor taxe de drum. Poți să te bucuri de frumusețea țării fără a fi îngrijorat de costuri suplimentare pentru drumurile pe care le parcurgi.

vignetă Olanda

Alte taxe de drum Olanda

Chiar dacă autoturismele sunt scutite de plata vignetă Olanda, cele 2 tuneluri importante ale țării sunt administrate de companii private li și deci, este necesară plata unor taxe.

Prețuri tunelul Westerschelde

Categorie vehiculPreț
Motocicletă2,5 Euro
Mașini de până la 6 m lungime și până la 3 m înălțime5 Euro

Prețuri tunelul Dordse Kill

Categorie vehiculPreț
Mașini cu o înălțime de până la 2,3 metri2 Euro

Vehicule peste 12 T

Vignetă Olanda camioane

Dacă conduci un camion cu o greutate totală de peste 12 tone, vei fi nevoit să achiziționezi vignetă Olanda și să plătești taxa drum Olanda pentru a circula pe drumurile olandeze.

Totuși, există o veste bună: vinieta pe care o achiziționezi este valabilă nu doar în Olanda, ci și în alte țări europene, precum Danemarca, Suedia și Luxemburg, indiferent de țara din care ai cumpărat-o. Acest aspect aduce un beneficiu suplimentar șoferilor, deoarece pot circula fără a fi nevoiți să plătească alte taxe suplimentare în aceste țări.

Vignetă Olanda fizic

Dacă ajungi în Olanda și nu ai avut ocazia să achiziționezi vinieta online în prealabil, nu trebuie să-ți faci griji.

Poți să o cumperi direct la punctele de vânzare special amenajate la graniță sau din benzinării. Astfel, vei putea continua călătoria fără a întâmpina probleme și fără a fi sancționat pentru lipsa vinietei.

vignetă Olanda

Vignetă Olanda online

Achiziționând vignetă Olanda online, vei scăpa de necesitatea de a o lipi fizic pe geamul camionului tău. Vinieta va fi înregistrată în baza de date, eliminând astfel orice stres legat de taxele de drum în Olanda, Suedia, Danemarca și Luxemburg.

Este important de menționat că trebuie să achiziționezi vigneta Olanda în avans, deoarece plata retroactivă nu este acceptată. Astfel, vei putea călători liniștit fără grija taxelor de drum și fără riscul de a primi amenzi pentru lipsa vinietei.

Aplicația Tollster îți oferă o soluție convenabilă pentru a achiziționa rapid vignetă Lituania online. În doar 4 pași simpli, poți avea vinietă pentru a circula în Olanda:

  1. Descarci gratuit aplicația pe dispozitivul tău.
  2. Selecționezi țara pentru care dorești să cumperi vinietă, în acest caz, vignetă Olanda.
  3. Completezi datele vehiculului și datele de facturare.
  4. Plătești rapid cu cardul prin intermediul aplicației.

Datele tale vor fi salvate în aplicație pentru achiziții viitoare, iar tu vei putea verifica statusul vinietei și vei primi notificări înainte de expirarea acesteia. Astfel, vei putea călători fără griji pe drumurile din Olanda, știind că ai vinietă valabilă și că vei evita orice neplăceri legate de taxele de drum.

O altă variantă de plată găsești aici.

Cât costă vignetă Olanda?

Prețul vignetei Olanda poate varia în funcție de perioadă și numărul de osii al autovehiculului.

Vinieta Olanda pentru o zi are un preț fix de 12 euro.

Pentru autovehiculele cu EURO 6, cu 1-3 osii, prețurile încep de la 750 euro pentru o valabilitate de un an.

Cel mai mare preț se aplică camioanelor cu EURO 0, cu 4 osii, care pot ajunge să achite până la 1250 euro pentru o valabilitate de un an.

Dacă dorești să calculezi în avans taxa pe care o vei plăti, poți folosi acest calculator pentru a te informa corect.

Alte taxe de drum

Prețuri tunelul Westerschelde

Categorie vehiculPreț
Vehicule cu o lungime mai mare de 6 m și o înălțime până la 3 m (rulote)7,45 Euro
Mașini de până la 12 m lungime și peste 3 m înălțime18,20 Euro
Camioane25 Euro

Prețuri tunelul Dordse Kill

Categorie vehiculPreț
Vehicule cu o înălțime de peste 2,3 metri5 Euro
Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *