vignetă Belgia
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 3.5 T

Dacă următoarea ta destinație este Belgia, trebuie să fii informat cu privire la taxele de drum aferente vignetă Belgia.

O veste foarte bună dacă călătorești cu mașina personală este că vei fi scutit de plata vigneta Belgia! Plata taxei de drum Belgia este solicitată doar pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 3,5 tone. Deci, dacă călătorești cu o mașină cu o greutate mai mică de 3,5 tone, nu va trebui să plătești vignetă pentru a circula pe drumurile din Belgia.

Vehiculele sub 3.5 T au gratuitate pentru circulația în Belgia și deci, nu au nevoie să achiziționeze niciun fel de vignetă Belgia pentru a circula pe drumurile țării.

Totuși, vei fi nevoit să achiți taxa pentru podul Liefkenshoek, în cazul în care vei avea un traseu prin care să tranzitezi acest pod.

Tunelul are o lungime de 1,37 km și taxa de utilizare este determinată în funcție de categoria vehiculului.

vignetă Belgia

Această taxă trebuie achitată la stația de taxare de pe tronsonul de drum al tunelului, deci nu trebuie să te stresezi înainte pentru a cumpăra vreun tichet.

Pentru vehiculele sub 3 metri înălțime, taxa pornește de la 4 EUR pentru cei cu abonament, 5.6 EUR pentru cei care plătesc cu cardul și 7 EUR pentru cei care plătesc direct la terminal.

Dacă dorești să afli toate detaliile cu privire la taxele solicitate de către operatorul tunelului, poți accesa acest link.

Vehicule peste 3.5 T

Vignetă Belgia camioane

În Belgia, șoferii vehiculelor cu o greutate de peste 3,5 tone sunt obligați să achiziționeze o vignetă pentru a circula pe drumurile din țară.

Categoriile pentru care se aplică vignetă Belgia sunt:

  • Vehicule grele de marfă cu o greutate maximă autorizată de peste 3,5 tone;
  • Tractoare semiremorci din categoria N1 cu cod caroserie BC, indiferent de greutatea acestora (de la 1 ianuarie 2018).

Pe lângă vignetă, șoferii camioanelor vor fi nevoiți să plătească și taxa pentru tunelul Liefkenshoek.

Începând din 2016, Belgia a introdus sistemul ViaPass, înlocuind sistemul anterior de Eurovinietă.

Pentru a respecta această obligație, toate vehiculele cu o greutate de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu un dispozitiv OBU (On Board Unit).

Scopul acestui aparat OBU este să înregistreze kilometrii parcurși și să calculeze suma necesară pentru plată, luând în considerare regiunea din Belgia, greutatea vehiculului și clasa de poluare.

Montarea acestui dispozitiv este rapidă și obligatorie pentru a evita amenzi mari în Belgia pentru neachitarea taxelor de drum.

vignetă Belgia

Aparatul de taxare OBU – ViaPass

Pentru a achiziționa vignetă Belgia, va trebui să cumperi dispozitivul OBU de la tonomatele speciale montate pe teritoriul Belgiei sau de la punctele de vamă ale țării.

Aceste puncte de vânzare sunt destinate atât pentru preluarea dispozitivului OBU, cât și pentru returnarea lui la finalizarea traseului prin Belgia. Astfel, pe toată durata călătoriei tale pe drumurile Belgiei, trebuie să ai la bord dispozitivul OBU, iar la finalul călătoriei îl poți returna ușor la oricare dintre punctele de vânzare disponibile.

Află mai multe detalii accesând acest link.

Ai nevoie de ajutor în obținerea aparatului de taxare? Contactează-ne acum!

Cât costă vignetă Belgia?

În Belgia, sistemul OBU te va taxa automat în funcție de regiunea în care călătorești, clasa de poluare a vehiculului și greutatea mașinii tale.

Prețurile diferă, însă este important să ai în vedere costurile aferente călătoriei tale.

Lista completă a tuturor prețurilor o găsești aici.

Poți să calculezi prețul pentru vehiculul tău aici.

Taxă tunel Belgia

Pentru tunelul Liefkenshoek din Belgia se aplică o taxă de utilizare. Taxa este impusă în funcție de categoria de vehicul și lungimea tunelului, care are o lungime de 1,37 km.

Pentru a trece prin tunel, șoferii trebuie să plătească taxa la stația de taxare amplasată pe tronsonul de drum al tunelului. Aceasta este o taxă suplimentară față de vignetă Belgia și trebuie achitată separat în cazul utilizării tunelului.

Taxele pentru acest pod pentru vehiculele mai mari de 3.5 T încep de la 4 EUR și pot ajunge până la 22 EUR, în funcție de categorie și momentul tranzitării.

Intră aici pentru a afla mai multe detalii despre taxele aferente acestui pod.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *