vignetă Suedia
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 12 T

Vignetă Suedia

Un avantaj important pentru turiștii care călătoresc în Suedia este că taxa de vignetă Suedia (Eurovinietă) pentru autoturisme și autovehicule mici este gratuită. Astfel, nu trebuie să plătești nimic pentru a circula pe drumurile și autostrăzile din Suedia.

Cu toate acestea, trebuie să fii atent la taxa de drum impusă pentru utilizarea anumitor poduri, despre care vom discuta mai detaliat în continuarea articolului.

vignetă Suedia

Alte taxe de drum Suedia

La fel ca și în alte țări, există și alte taxe aplicate tuturor vehiculelor care circulă pe drumurile din Suedia.

Aceste taxe se aplică în cazul utilizării Podului Øresund și Podului Svinesund. Fiecare conducător de vehicul care accesează tronsonul de drum aferent acestor poduri trebuie să plătească o taxă specifică.

Pentru Podul Øresund, taxele încep de la 50 euro pentru autoturisme, iar informații detaliate despre taxele aplicate fiecărui tip de vehicul pot fi găsite aici. Podul Øresund este cel mai lung pod rutier feroviar din Europa, având o lungime de 16 km, și leagă două țări, Suedia și Danemarca.

Pentru Podul Svinesund, taxa este de 2 euro pentru autoturisme.

Taxele pentru aceste poduri se achită la stațiile de taxare de la intrarea pe tronsonul de drum corespunzător.

De asemenea, trebuie să ai în vedere că pentru orașele Stockholm și Göteborg se percepe o taxă suplimentară pentru congestionare.

Vehicule peste 12 T

Vignetă Suedia

Pentru vehiculele grele cu o masă de peste 12 tone, este necesar să achiziționezi Eurovinieta.

Aceasta este o vignetă electronică, așa că scapi de lipitul acesteia pe parbrizul mașinii. Cu toate acestea, trebuie să ții cont și de taxele de drum pentru poduri, care nu sunt incluse în prețul taxat pentru vignetă Suedia.

În cele ce urmează, vă vom explica cum puteți achiziționa vignetă Suedia online, prețul acesteia și prețul taxelor pentru poduri.

Vignetă Suedia online

Pentru a achiziționa rapid vignetă Lituania online, poți utiliza aplicația Tollster, care îți oferă o soluție convenabilă în doar 4 pași simpli:

  1. Descarci gratuit aplicația pe dispozitivul tău.
  2. Selectezi țara pentru care dorești să cumperi vinieta – în acest caz, vignetă Lituania.
  3. Completezi datele vehiculului și datele de facturare.
  4. Plătești rapid cu cardul prin intermediul aplicației.

Datele tale vor rămâne salvate în aplicație pentru achiziții viitoare, iar tu vei putea verifica în orice moment statusul vinietei și vei primi notificări înainte de expirarea acesteia. Astfel, vei putea călători fără griji pe drumurile din Lituania.

În plus, aplicația Tollster este utilă și pentru alte 14 țări din Europa, permițându-ți să scapi de toate grijile legate de taxele de drum în călătoriile tale. Pornește de acasă informat și achiziționează rapid toate vignetelor de care ai nevoie pe parcursul călătoriei tale cu Tollster!

vignetă Suedia

Cât costă vignetă Suedia?

Vigneta Suedia are un preț fix pentru vehiculele grele în cazul achiziționării acesteia pe o zi – 12 euro.

Poți alege valabilitatea vinietei până la maxim un an, iar pentru vehiculele EURO 0 cu 4 osii, prețul cel mai ridicat pentru un an este de 2359 euro. În schimb, pentru un vehicul cu 1-3 osii și EURO 6, prețul pentru un an este de 1250 euro.

Pentru a afla exact prețul pe care va trebui să-l plătești în funcție de tipul vehiculului tău, poți consulta informațiile disponibile aici.

Alte taxe de drum Suedia

La fel ca în cazul altor țări, în Suedia există și alte taxe care se aplică tuturor vehiculelor care circulă pe drumurile din țară.

În acest context, trebuie menționate taxele de drum pentru utilizarea Podului Oresund și Podului Svinesund, pe care fiecare conducător auto trebuie să le achite pentru a accesa tronsoanele respective.

Podul Oresund este cel mai lung pod rutier feroviar din Europa, cu o lungime de 16 km, și face legătura între Suedia și Danemarca.

Pentru Podul Svinesund, taxa camioanelor este de 10 EUR.

Plățile pentru utilizarea acestor poduri se efectuează la stațiile de taxare amplasate la intrarea pe tronsoanele de drum corespunzătoare.

De asemenea, este important să ai în vedere că pentru orașele Stockholm și Göteborg se aplică o taxă de congestie suplimentară, care trebuie luată în considerare în planificarea călătoriei.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *