taxa de drum Rusia
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 12 T

Taxa de drum Rusia

Dacă conduci un vehicul cu o masă maximă autorizată mai mică de 12 tone, va trebui să plătești taxa de drum Rusia la punctele de plată situate pe drumurile federale.

Fiecare stație de taxare este marcată corespunzător, iar la fiecare punct de taxare vei găsi un tabel complet cu prețurile taxei de drum pentru diferitele tipuri de vehicule.

Iată câteva exemple de taxe de drum pentru anumite autostrăzi în Rusia:

 • M1 Belarus: taxa de drum pentru autoturisme este aproximativ 38 RON pe timp de zi și aproximativ 2 RON pe timp de noapte;
 • M3 Ucraina: pentru autoturisme, taxa de drum variază între 4 RON și 8.5 RON, iar pentru vehiculele comerciale, între 5 RON și 11 RON;
 • M4 Don: pentru autoturisme, taxa de drum variază între 115 RON și 174 RON, iar pentru vehiculele comerciale, între 145 RON și 208 RON;
 • M11 Neva: taxa de drum variază pentru autoturisme între 7 RON și 167 RON, în funcție de tronsonul de drum, fiind mai scumpă în apropierea Moscovei. Pentru vehiculele comerciale, prețurile variază între 162 RON și 180 RON;
 • A113: reprezintă inelul de drum central pentru regiunea Moscovei;

Pentru a afla exact prețul taxei de drum pentru orice autostradă și punct de pornire sau destinație, poți accesa un calculator de taxe de drum disponibil online, care îți va oferi informațiile necesare. Indiferent de autostrada pe care o alegi, vei putea calcula în avans prețul taxei de drum, astfel încât să te poți pregăti corespunzător pentru călătorie.

Verifică toate punctele de taxare pentru taxa de drum Rusia aici.

taxa de drum Rusia

Amendă taxa de drum Rusia

Dacă nu ai plătit taxa de drum Rusia, vei primi o amendă în valoare de 5000 ruble rusești, echivalentul aproximativ a 244 RON. În cazul în care recidivezi și comiți aceeași abatere în privința neplății taxei de drum, amenda se va dubla, ajungând la 10.000 ruble rusești, aproximativ 488 RON.

Vehicule peste 12 T

Taxa de drum Rusia

Dacă efectuezi un transport în Rusia cu un vehicul cu o masă maximă autorizată de peste 12 tone, ai două opțiuni pentru plata taxei de drum:

 1. Plata prin tichet: Pentru a plăti taxele pentru drumurile federale, poți efectua plata în numerar sau cu cardul direct la stațiile de taxare amplasate și semnalizate pe drumul cu taxă. La fiecare punct de taxare, vei găsi o listă completă cu prețurile aferente categoriei tale de vehicul. Pentru a afla mai multe detalii și a accesa lista completă a punctelor de taxare, poți consulta site-ul autorităților.
 2. Plata prin OBU (unitate de bord): Dacă realizezi frecvent transporturi în Rusia, opțiunea montării unității de bord (OBU) este mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Pentru a obține OBU, trebuie să te înregistrezi pe platforma Platon. În timpul înregistrării, vei fi solicitat să transmiți autorităților ruse următoarele documente (valabile pentru companiile din altă țară):
 • Pașaportul reprezentantului autorizat al companiei;
 • Certificatul de înmatriculare al vehiculului;
 • Numărul de înregistrare al companiei (sediul principal);
 • Adeverința de înregistrare fiscală / CUI.

Reține că aceste documente trebuie să fie traduse în limba rusă și legalizate notarial pentru a fi acceptate.

După înregistrare și confirmarea din partea autorităților rusești, vei putea instala OBU pe vehiculul tău și vei beneficia de un mod mai eficient și mai rapid de plată a taxei de drum în timpul transporturilor în Rusia.

Intră aici pentru alte informații suplimentare.

taxa de drum Rusia

Amendă taxa de drum Rusia

Dacă nu ai avut unitatea de bord OBU funcțională, vei fi supus unor amenzi:

 1. Prima abatere: Amendă de 5000 ruble rusești, aproximativ 244 RON;
 2. Abateri repetate: Amendă de 10.000 ruble rusești, aproximativ 488 RON.

Este important să te asiguri că ai plătit taxa de drum în avans sau că deții și utilizezi corect unitatea de bord OBU pentru a evita aceste amenzi.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *