vignetă Muntenegru
5/5 - (1 vote)

Vehicule sub 3.5 T

Clase de vehicule vignetă Muntenegru

Circulând pe drumurile din Muntenegru, este important să cunoști clasa de vehicul în care te încadrezi, pentru a putea alege corect sistemul de plată vignetă Muntenegru.

Valoarea taxei de vignetă Muntenegru depinde de clasa de vehicul în care te afli și de numărul de kilometri parcurși pe autostradă. Astfel, aceste informații determină costul vignetelor pentru vehiculele tale și te ajută să efectuezi plata corectă.

Clasa IMotociclete
Clasa IIVehicule cu 2 axe și până la 1,3m
Vehicule (2 axe) cu greutatea totală de până la 3,5 t și până la 1,9 m înălțime totală
Clasa IIIAutovehicule (3 axe) până la 1,3 m pe axa față și până la 1,9 m înălțime totală Autovehicule (2 axe) sub 3,5 t greutatea totală a vehiculului și peste 1,9 m înălțime totală
Vignetă Muntenegru

Unde am nevoie de vignetă Muntenegru?

Vignetă Muntenegru se aplică exclusiv pe autostrada A1, care leagă localitățile Smokovac și Mateševo, având o lungime de 42 km și fiind inaugurată în iulie 2022.

Scopul acestei autostrăzi este de a asigura un acces rapid între Muntenegru și granițele Serbiei. Este important de menționat că aceasta este singura autostradă din Muntenegru pentru care se solicită plata vinietei.

vignetă Muntenegru

Cum plătesc vignetă Muntenegru?

Pentru a achita vigneta Muntenegru, trebuie doar să oprești la stațiile de taxare de pe autostradă, unde poți efectua plata în mai multe modalități: cu bani cash, card bancar, smart card de călătorii sau prin sistemul electronic automat. Este important de reținut că plata se realizează în euro.

De asemenea, dacă ești călător frecvent în Muntenegru, beneficiezi de o reducere de 10% pentru vinieta Muntenegru, ceea ce poate reduce suma plătită până la 20 euro fără reducere. Aceasta reprezintă un avantaj considerabil pentru cei care călătoresc des pe această autostradă.

Taxă tunel Muntenegru

Pe lângă vignetă Muntenegru, vei plăti și o taxă pentru tunelul Sozina, aceasta depinzând de categoria ta de vehicul.


mașinămotociclete
Sozina Tunnel2.50 euro1.00 euro

Vehicule peste 3.5 T

Clase de vehicule vignetă Muntenegru

Când călătorești pe drumurile din Muntenegru, trebuie să iei în considerare sistemul de plată pentru vignetă Muntenegru, iar acesta depinde de clasa de vehicul în care te încadrezi și de distanța parcursă pe autostradă.

Verifică aici clasa în care îți poți încadra vehiculul:

Clasa IVVehicule (până la 3 osii) peste 3,5 t GVW și peste 1,3 m pe puntea față Vehicule (2 axe) până la 3,5 t GVW și peste 1,9 m înălțime totală cu remorcă
Clasa VVehicule (de pe 4 osii) peste 3,5 t greutatea totală a vehiculului și peste 1,3 m pe axa față
Vignetă Muntenegru

Unde am nevoie de vignetă Muntenegru?

În Muntenegru, plata taxei de autostradă se aplică doar pentru autostrada A1, care leagă Smokovac și Mateševo și are o lungime de 42 km. Această autostradă a fost inaugurată în iulie 2022 și are scopul de a asigura un acces mai rapid între Muntenegru și granițele Serbiei.

Așadar, dacă călătorești pe această autostradă, este important să plătești taxele aferente pentru a evita eventualele sancțiuni.

vignetă Muntenegru

Cum plătesc vignetă Muntenegru?

Pentru a achita vignetă Muntenegru, trebuie să oprești la stațiile de taxare de pe autostradă, unde poți realiza plata cu diverse metode precum bani cash, card bancar, smart card de călătorii sau sistem electronic automat. Important de menționat este că plata se efectuează în euro.

Dacă ești un călător frecvent în Muntenegru, beneficiezi de o reducere de 10% pentru achiziționarea vignetei, iar prețul poate ajunge până la 20 euro fără reducere. Aceasta este o opțiune convenabilă pentru cei care utilizează des autostrada A1 și doresc să economisească pe termen lung.

Taxă tunel Muntenegru

Vei fi nevoit să plătești și o taxă pentru tunelul Sozina, taxa fiind de 5 EUR pentru categoria vehiculele de peste 3.5 T.


Vehicule grele
Sozina Tunnel5.00 euro
Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *